NBA 2K18 is the best sporting game

1548504_600_980_102_0_1843_1152_2

Producenten 2K skaber hvert år ét af de mest sælgende spil i sportsgenren og betragtes desuden som værende det spil i klassen, som har den bedste grafik og realisme på banen.

I “NBA 2K18″ er det igen betagende, hvordan de utallige bevægelser på den relativt lille bane kan fremstå så realistiske. Ligesom i virkeligheden er det fx sværere at sænke et trepointsskud fra distancen, hvis du har en modstanders hånd foran hovedet.

Du har vanen tro flere muligheder for at gøre en karriere i spillet. Du kan skabe din egen karakter (MyCareer) og forsøge at gå hele vejen til tops ligesom Kobe Bryant, LeBron James eller Stephen Curry, mens du også kan agere General Manager (MyGM) og styre alt fra taktikken, handler, økonomi til pressehåndtering og talentarbejde. En krølle på halen er, at du i din tid som General Manager er samme karakter som i MyCareer med den forskel, at du er stoppet på grund af en skade og i stedet nu er i ledelsen.

Karrieredelen optager mange millioner verden over, og det er med god grund. For hvad enten du er aktiv spiller eller manager, så skal missionen om at få en NBA-titel i hus realiseres – og det kræver mange timer.

I MyCareer har du denne gang øgenavnet Dj, da du har haft en pause fra spillet et par år for at skabe en karriere inden for musikverdenen. Men du opdages af en talentspejder under en turnering på gaden, og før du har set dig om, er du rookie i NBA – og så ruller bolden. Desværre er der rigtig meget frustrerende dialog – især i den første sæson. Dj skal snakke med alle lige fra rengøringsdrengen til sikkerhedsvagten, og det er ikke er muligt at skippe. Kombineret med en del ventetid i forbindelse med indlæsning af kampe samt din karakters gang i det nye Neighborhood gør, at man godt kan blive en anelse frustreret i sin rejse for at blive verdens bedste basketballspiller, som tager en del tid i forvejen.

Netop Neighborhood er én af spillets nyeste tiltag. Det er et nyt univers, hvor du kan bevæge dig frit omkring som en erstatning for den kedsommelig menu i de foregående udgaver af spillet. Mellem kampe kan du således bevæge dig rundt og enten træne, gå til møder ved din agent, købe nyt gear eller endda gå til tatovøren og frisøren for at skabe et unikt udseende. Du kan også deltage i streetspil mod andre onlinespillere, som bevæger sig rundt i bydelen sammen med dig. Fin løsning i stedet for tidligere udgavers simple menu – men efter noget tid føles den også blot som tidsspild, når du skal vente på indlæsningen mellem kampe.

Det kræver tålmodighed at opbygge en karriere i “NBA 2K18″, hvis du ikke er villig til at bruge lidt ekstra penge på at købe den virtuelle møntenhed (VC) i spillet. Spillet lokker hele tiden til ekstrakøb for at komme hurtigere frem i udviklingen, men ser vi bort fra det, er der mange timers god underholdning, hvad enten du er fan af NBA eller ej. Og har du bare en smule vindervilje og er glad for sport generelt, kan du næsten ikke undgå at blive betaget af spillet og ikke mindst NBA, som ikke uden grund er en kæmpesport i Amerika, og som desuden hele tiden vinder flere og flere hjerter i Europa.

Så mangler du variation til “FIFA”, burde du købe “NBA 2K18″. Spillet får fem stjerner, for det er et fantastisk og realistisk sportsspil, som bare har for meget dialog mellem karaktererne i starten af spillet. Det overvinder man heldigvis.